Snap Pin

Een uitneembare contractie met het comfort van een vast gebit.

[dropcap style=dc_squared color=#34495e]E[/dropcap]en Supra Snap-Pin constructie: Uitneembare oplossing met het comfort van een vaste constructie.

Tandprotheticus Erik Diseraad uit Zutphen koos samen met veeleisende ‘patiënt Frank’ voor een gebitsprothese met ‘Supra Snap-pins’. Een uitneembare oplossing met het comfort van een vaste constructie. De reactie van Frank, die de moeite nam om zelfs vanaf zijn vakantielocatie via email zijn
ervaring te delen, is overweldigend:

“Geweldig! Op de terugweg kreeg ik spontaan de neiging een hap uit mijn dashboard te nemen”

De basis van de gebitsprothese werd gemaakt door Supra Solutions. Deze totale constructie bestaat uit een primaire- en secundaire constructie. Beide met hoge precisie gefreesd en daardoor exact passend. De retentie tussen de twee delen wordt bereikt door vier speciale Supra Snap-pins. Deze slanke ‘splitpen-achtige’ attachementen fixeren zich door de speciale frezing in het primaire deel. De retentie is krachtig, en er is nauwelijks slijtage; de Snap-pin zit in ontspannen toestand in eindpositie en veert in tijdens het uitnemen of plaatsen van het kunstgebit.

Het primaire deel wordt eerst vastgeschroefd op de implantaten van Frank. Vervolgens wordt secundaire deel door Erik Diseraad vakkundig opgenomen in een fraaie gebitsprothese. Het palatum kan door de sterkte van het titanium secundaire deel open blijven en zorgt zodoende voor nog meer comfort (en smaak).

Kortom, Frank is zeer tevreden en beschrijft in zijn email een roofdierachtig gevoel en sluit af met een eigen verzonnen slogan:

 

 

“Mijn klikgebit… Een milde vorm van de re-incarnatie van mijn oude gebit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial